25 липня: Міжнародний день здоров’я, щастя та гіпнозу, Всесвітній день запобігання утопленням

25 липня: Міжнародний день здоров’я, щастя та гіпнозу, Всесвітній день запобігання утопленням

Київ  •  УНН

25 липня 2024, 03:03  •  82362 перегляди

Read in English

Перша згадка про гіпноз датована 1027 роком, коли про нього у своїй книзі написав видатний медик тих часів Авіценна. В медичну практику термін «гіпноз» ввів шотландський лікар Джеймс Брейд у 1842 році.

Сьогодні, 25 липня, усі бажаючі можуть долучитися до святкування Міжнародного дня здоров’я, щастя та гіпнозу, пише УНН.

Подія була започаткована з метою продемонструвати людям користь гіпнозу для здоров’я людини.

Гіпнотерапія широко застосовується для допомоги людям у подоланні шкідливих звичок і вирішенні таких проблем, як депресія, посттравматичний стресовий розлад, втрата ваги або надлишкова вага, горе, конфлікти, розлади сну тощо.

Перша згадка про гіпноз датована 1027 роком, коли про нього у своїй книзі написав видатний медик тих часів Авіценна.

В медичну практику термін "гіпноз" ввів шотландський лікар Джеймс Брейд у 1842 році. Одним з перших активно застосовувати гіпноз для лікування різноманітних розладів почав австрійський психолог і невролог Зігмунд Фрейд.

Щоб бути максимально щасливим, сьогодні також можна долучитися до Дня вина та сиру.

Подія була започаткована у США і досить швидко стала популярною у багатьох країнах світу, адже сир та вино є класичним поєднанням їжі та напоїв у багатьох куточках нашої планети.

Своє професійне свято сьогодні відзначають фахівці з цифрової трансформації.

Подія, започаткована у 2020 році, підкреслює важливу роль, яку ці фахівці відіграють у сучасному світі, що переходить на цифрові технології.

За прогнозами експертів, що бюджети на цифрову трансформацію у всьому світі цього року перевищать два трильйони доларів.

24 липня у багатьох країнах світу відбуваються різноманітні заходи з нагоди Всесвітнього дня запобігання утопленням.

За статистикою Всесвітньої організації охорони здоров’я, на Землі щороку тоне майже 240 тисяч людей. Утоплення входять до десятки найпоширеніших причин смерті осіб до 24 років. З цієї категорії найбільше тонуть діти від одного до чотирьох років.

90% усіх утоплень стаються у країнах, де рівень доходів мешканців нижче середнього.

З початку 2023 року на водоймах України втопилися 672 людини, з яких 76 – діти.

Першочергова мета Всесвітнього дня запобігання утопленням – підвищення обізнаності про утоплення як проблему громадського здоров’я, нагадування людям про ризики утоплення і про правила, що запобігають утопленню.

Також сьогодні відзначається Міжнародний день червоних туфель. Щоправда, до взуття і моди цей день не має жодного відношення.

Ця подія присвячена пам’яті австралійки Теди Мінт яка померла від хвороби Лайма у 2013 році, Мета цього дня – поширення інформації про цю та інші маловідомі хвороби, способи лікування та профілактики.

Хвороба Лайма – це інфекційне захворювання, спричинене бактерією Borrelia burgdorferi. Ця бактерія передається людині через укус інфікованих кліщів.

Вона може вражати різні системи організму і викликати цілий ряд симптомів. Особлива небезпека хвороби Лайма полягає у тому, що не всі пацієнти збудуть мати всі симптоми, і багато симптомів не є специфічними для хвороби Лайма, але можуть виникати і при інших захворюваннях. Не має це захворювання і стало інкубаційного періоду від зараження до прояву перших симптомів. Він може тривати і декілька днів, і розтягнутися на декілька років.

Ранніми ознаками хвороби Лайма є лихоманка, озноб, головний біль, втома, біль у м’язах і суглобах, збільшення лімфатичних вузлів, висип.

Пізніше до них можуть додатися прискорене серцебиття, запалення головного та спинного мозку, проблеми з короткочасною пам’яттю.

Ще сьогодні з професійним святом можна привітати зубних техніків.

Робота зубного техніка вимагає наявності знань таких наук, як математика, фізика, хімія, анатомія, а також володіння навичками гравіюванням та слюсарською справою.

За церковним календарем сьогодні Успіння святої Анни, матері Пресвятої Богородиці.

Анна зі своїм чоловіком Йоакимом жили у Назареті, і мріяли мати дітей. Лише після того, як Анна дала обітницю віддати свою дитину Богу, з небес спустився ангел і сповістив, що неї народиться донька.

Іменини 25 липня святкують Анна, Олександр.