Обстріл автівки під Херсоном: поранене немовля разом з матір’ю переведуть до Одеси

Обстріл автівки під Херсоном: поранене немовля разом з матір’ю переведуть до Одеси

Київ  •  УНН

14 листопада 2023, 15:55  •  68454 перегляди

КИЇВ. 14 листопада. УНН. Двомісячну дівчинку, яка разом з матір’ю та дідусем потрапила під обстріл на Херсонщині, перевезуть до Одеси для подальшої реабілітації та лікування. Про це повідомляє Херсонська обласна військова адміністрація, передає УНН.

Цитата

“Заступник начальника Херсонської ОВА Ярослав Шанько повідомив, що планується перевезення маленької та її мами до Одеси. Там вони проходитимуть подальше лікування і реабілітацію”, — йдеться у дописі.

Деталі

Стан немовляти лікарі оцінюють як середньої тяжкості. У дівчинки – закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забій легень та нирок. Дитина забезпечена усім необхідним, її стан не погіршується.

Мати дитини також знаходиться у важкому стані, її життя підтримує апарт штучної вентиляції легень. Жінка перенесла ампутацію лівої ноги на рівні нижньої третини стегна, на праву — накладено апарат зовнішньої фіксації.

Доповнення

Наразі вирішується питання фінансової підтримки родини. Допомогу готові надати з обласного та місцевого бюджету, а також від товариства Червоного Хреста України.

Фонд громади міста Херсон "Захист" відкрив збір на підтримку родини.

Нагадаємо

Вчора, 13 листопада, в автівку, якою родина поверталась з Херсона до передмістя, влучив російський снаряд. Дідусь згорів разом з авто. Натомість мати та двомісячне немовля були ушпиталені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росіяни обстріляли Козачу Лопань на Харківщині: троє поранених