Від початку вторгнення 158 особам було повідомлено про підозру в торгівлі людьми, 76 із них винесено вирок - ОГП

Від початку вторгнення 158 особам було повідомлено про підозру в торгівлі людьми, 76 із них винесено вирок - ОГП

Київ  •  УНН

16 серпня 2024, 23:26  •  13486 перегляди

Read in English

З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну зареєстровано 382 випадки торгівлі людьми. 158 особам повідомлено про підозру, 76 винесено вирок. Потерпілими визнано 197 осіб, переважно жінки та неповнолітні.

Від початку повномасштабного вторгнення повідомлено про підозру 158 особам за фактами, пов'язаними з торгівлею людьми, 76 із них ухвалено вирок, загалом же за цей період зареєстровано 382 кримінальних правопорушення цієї категорії. Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповіла начальниця відділу Офісу генпрокурора Ірина Горбань, пише УНН.

Вже з цих фактів у нас є встановлені особи - повідомлено про підозру 158, стосовно 155 осіб скеровані до суду обвинувальні акти. Якщо говорити по видах експлуатації, то наразі зареєстровано 47 випадків сексуальної експлуатації, 44 випадки трудової експлуатації і близько 30 випадків втягнення у злочинну діяльність,

Деталі

Також, за її словами, правоохоронці знешкодили 12 організованих злочинних груп. Загалом судові вироки вже отримали 76 злочинців. Потерпілими від цих злочинів визнано 197 осіб, переважна кількість з яких - жінки та неповнолітні (64%).

Крім цього Горбань розповіла, що Офіс генпрокурора посилює взаємодію на національному та міжнародному рівнях для протидії торгівлі людьми.

У нас діє міжвідомча робоча група з питань виявлення, розслідування і припинення фактів торгівлі людьми. Як раз до складу цієї міжвідомчої робочої групи входять всі представники правоохоронних органів, в тому числі працівники Державної прикордонної служби

- сказала вона.

Горбань додала, що якщо відомо про ймовірний факт експлуатації українців за кордоном, ОГПУ за допомогою колег з Європолу та Євроюсту повідомляє про це компетентні органи іноземних держав для того, щоб вони відповідно відреагували.

CNN: військові рф систематично використовують сексуальне насильство як зброю в Україні3 червня 2024, 20:29 • 88059 переглядiв