В Україні зростає виробництво коньяків і бренді
Київ • УНН
КИЇВ. 23 червня. УНН. Виробництво коньяків і бренді в травні 2017 року зросло на 15,1% в порівнянні з травнем 2016 року і склало 128 тис. дал. Про це повідомляє Державна служба статистики (Держстат), передає УНН.
При цьому, в порівнянні з квітнем 2017 року виробництво зазначених напоїв зменшилось на 22,4%. В цілому, за 5 місяців — 781 тис. дал (-24,9%).
Додамо, що виробництво лікерів, солодких наливок, спиртових настоянок та інших спиртних напоїв у травні 2017 року проти травня 2016 р. збільшилася на 1,8% і склало 545 тис. дал, а в порівнянні з квітнем 2017 року — зменшилося на 5,8%. За 5 місяців солодких спиртних напоїв було вироблено — 2 млн 356 тис. дал (+ 7,8%).
Нагадаємо, як повідомляв УНН, останнім часом, в Україні все важче знайти справжній український коньяк. Коментуючи цю інформацію маркетинг-директор компанії Eastern Beverage Trading Олексій Безуглий зазначив, що смак справжнього коньяку завжди буде відрізнятися від неякісного напою.
“На жаль, ми спостерігаємо тренд, чим м’якше коньяк 3 річної витримки, тим більша ймовірність, що це не справжній коньяк. Коньяк має насичений і трохи різкуватий смак, адже витримка в дубі насичує його дубильними речовинами... Витримувати коньячний спирт в бочках роками — це досить дороге задоволення. Тому, в Україні сьогодні масово розвивається сегмент бренді. Це напої зі спиртів, часто з винограду, які витримані менше 3-х років,” — пояснив він.