В Одесі підрахували збитки від нічної атаки росіян: пошкоджено 61 будівлю і 146 квартир

В Одесі підрахували збитки від нічної атаки росіян: пошкоджено 61 будівлю і 146 квартир

Київ  •  УНН

24 липня 2023, 14:11  •  166483 перегляди

КИЇВ. 24 липня. УНН. Міська влада Одеси продовжує обстежувати будівлі, які постраждали в наслідок російських атак в ніч на 23 липня, повідомляє УНН з посиланням на офіційний Telegram-канал міста.

Деталі

За попередньою інформацією внаслідок атаки 23 липня пошкоджена 61 будівля, 146 квартир одеситів. Комунальники продовжують проводити першочергові протиаварійні заходи: розбирають завали, розчищають дороги та дворові проходів.

Вчора проводилась консервація житлових будинків, закрито плівкою 869 віконних отворів. На постраждалих 28 пам’ятниках - об’єктах культурної спадщини актуються пошкодження. Також комунальні служби актують пошкодження в квартирах одеситів для подальшого отримання ними матеріальної допомоги з міського бюджету.

Одесити можуть оформити і державну допомогу, через «Є-відновлення» додатку Дія, нагадали у повідомленні. Обстеження тривають.

Доповнення

У пошкодженому ударом російських війська Спасо-Преображенському соборі в Одесі одна зі стін має нестабільне положення, може статися обвал. Про це повідомили в Одеській міській раді.

Найближчими днями до міста прибуде місія ЮНЕСКО, яка проведе попередню оцінку пошкоджень об'єктів культурної спадщини, що постраждали внаслідок російської атаки. В Одесі за одну ніч росіяни пошкодили 29 пам'яток архітектури, за даними МКІП. Серед них – пам’ятки культурної спадщини в межах об’єкта всесвітньої спадщини «Історичний центр Одеси» та його буферної зони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блокування експорту та очікування місії ЮНЕСКО: Кіпер розповів про наслідки атак на Одещину