США попередили Румунію про загрозу для релігійних установ

США попередили Румунію про загрозу для релігійних установ

Київ  •  УНН

13 жовтня 2024, 04:11  •  13665 перегляди

Read in English

США закликали своїх громадян не відвідувати релігійні установи в Румунії 11-13 жовтня через безпекові загрози. Румунська розвідка заявила, що не має інформації про ймовірні атаки, але діятиме з підвищеною увагою.

Сполучені Штати Америки закликали своїх громадян не відвідувати релігійні установи у Румунії продовж вихідних 11-13 жовтня. Про це заявило посольство США в Бухаресті, пише УНН.

Деталі

Відомство заявило, що "отримало інформацію про безпекові загрози, потенційно спрямовані на синагоги, храми чи мечеті в Румунії на вихідних 11-13 жовтня".

Посольство закликає громадян США бути обережними біля релігійних установ в Румунії в цей період,

- йдеться в повідомленні.

Своєю чергою, служба розвідки Румунії (SRI) заявила, що не володіє інформацією, яка б вказувала на ймовірні атаки на релігійні установи. Водночас там запевнили, що діятимуть з підвищеною увагою, аби захистити безпеку Румунії.

Єврейська спільнота 11 і 12 жовтня відзначає релігійне свято Йом Кіпур. Цього року святкування відбувається на тлі загострення напруги на Близькому Сході.

Нагадаємо

У місті Ла-Гранд-Мотт затримано чоловіка, підозрюваного у спробі підпалу синагоги та автомобілів. Уряд Франції посилює охорону єврейських об'єктів через зростання антисемітських інцидентів.