Рада продовжила строк повноважень Громадської ради міжнародних експертів до заповнення вакансій у ВАКС

Рада продовжила строк повноважень Громадської ради міжнародних експертів до заповнення вакансій у ВАКС

Київ  •  УНН

21 серпня 2024, 11:30  •  14001 перегляди

Read in English

Верховна Рада продовжила термін повноважень Громадської ради міжнародних експертів до завершення відбору суддів ВАКС. Це рішення відповідає домовленостям з МВФ та має на меті забезпечити завершення процедури відбору.

Верховна Рада продовжила термін виконання Громадської ради міжнародних експертів своїх повноважень до завершення процедури відбору кандидатів на зайняття посади суддів ВАКС. Про це пише УНН з посиланням на нардепа Ярослава Железняка та картку законопроєкту №11426.

Деталі

Рада підтримала №11426 щодо продовження виконання Громадської ради міжнародних експертів своїх повноважень до завершення процедури відбору кандидатів на зайняття посади суддів Вищого антикорупційного суду в конкурсі, оголошеному Вищою кваліфікаційною комісією суддів України 23 листопада 2023 року, але не пізніше 1 листопада 2025 року

- повідомив Железняк.

В пояснювальній записці вказується, що метою законопроєкту є забезпечення завершення процедури відбору кандидатів на зайняття вакантних посад суддів ВАКС.

Зазначається, що у жовтні 2024 року закінчується 6-річний строк повноважень Громадської ради міжнародних експертів, утвореної у 2018 році для сприяння у проведенні конкурсів на вакантні посади суддів ВАКС та Апеляційної палати суду.

Відповідно до листа про намір та меморандуму про економічну і фінансову політику від 17 червня 2024 року між Україною та Міжнародним валютним фондом, одним із структурних маяків меморандуму є продовження мандату Громадської ради міжнародних експертів ще на один рік, зважаючи на те, що його термін спливає в жовтні 2024 року, оскільки завершення процесу добору нових суддів Вищого антикорупційного суду, який наразі триває, потребуватиме більше часу

 - йдеться в записці.

Нагадаємо

Верховна Рада ухвалила у цілому урядовий законопроєкт №11130, яким змінюється порядок розгляду справ у Вищому антикорупційному суді (ВАКС) та уточнюється питання складу суду у справах проти високопосадовців.