Окупанти відчувають дефіцит колаборантів на Донеччині - Центр спротиву

Окупанти відчувають дефіцит колаборантів на Донеччині - Центр спротиву

Київ  •  УНН

8 березня 2023, 05:16  •  616228 перегляди

КИЇВ. 8 березня. УНН. Російські окупанти не можуть набрати достатню кількість охочих на тимчасово окупованих територіях, зокрема у Донецькій області, щоб наповнити фейкові органи окупаційної адміністрації. Тому, вони ухвалили рішення відправляти працівників фсб, поліції, мвс та прокуратури з території рф. Про це інформує УНН, посилаючись на Центр національного спротиву.

Цитата

"Зокрема на тимчасово окупованих територіях Донеччини бракує колаборантів, які готові йти працювати до каральних структур росіян. Ідеться про так звану поліцію, прокуратуру та інші структури, які мають допомогти налагодити адміністративно-поліцейський режим", - ідеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що після загострення гуманітарної кризи та масової мобілізації чоловіків з тимчасово окупованих територій, місцеве населення "остаточно перестало вірити пропаганді окупантів про "рускій мір". Відтак, щоб стабілізувати ситуацію, уряд рф ухвалив рішення відряджати працівників мвс, а також фсб та прокуратур до України.

За даними Центру, для них вже готують житловий фонд, фактично забираючи квартири у місцевих, для розселення своїх працівників. Відрядження відбуватимуться на ротаційній основі, а працівники отримуватимуть премії та отримають статус учасників так званої "спецоперації".

"Такі рішення ухвалені для того, аби хоч якось заманити кадрових працівників до відряджень на тимчасово окуповані території України. Ця ситуація стає черговим доказом загальної фіктивності підтримки росіян на ТОТ", - резюмують у Центрі.

Нагадаємо

В тимчасово окупованому Донецьку військові комісаріати отримали вказівку щодо уточнення персональних облікових даних офіцерів запасу віком до 65 років включно.