Німеччина, Франція за підтримки США та Туреччини хочуть вирішити косовське питання – президент Сербії

Німеччина, Франція за підтримки США та Туреччини хочуть вирішити косовське питання – президент Сербії

Київ  •  УНН

11 вересня 2022, 12:29  •  191975 перегляди

КИЇВ. 11 вересня. УНН. Німеччина та Франція за підтримки США та Туреччини хочуть швидкого вирішення проблеми Косово, заявив президент Сербії. Про це УНН пише з посиланням на AFP.

Цитата

"Великі західні держави та Туреччина хочуть вирішити ці проблеми, тому що в Європі йде війна", - сказав Олександр Вучич у зверненні до нації після засідання Ради національної безпеки Сербії в столиці країни Белграді.

"Можливо, ми в Сербії цього не розуміємо, але Європа у стані війни. Європа повинна захищатися, і відповідно до цієї потенційної угоди або потенційних рішень вони уникнуть можливості або їм буде набагато легше дати чітку відповідь президенту росії володимиру путіну щодо правового прецеденту та надання незалежності Косово, тому що потім скажуть, що угода досягнута", - сказав він, додавши: "Якщо Крим і Україна домовилися, то це можливо, але без цього не може бути".

Деталі

Вучич додав, що Сербія ніколи не визнає незалежності Косова.

Доповнення

Косово проголосило свою незалежність від Сербії у 2008 році, і більшість держав-членів ООН, включаючи США, Велику Британію, Францію, Німеччину та Туреччину, визнали його незалежність.

Сербія продовжує вважати Косово своєю територією.