На Сумщині впроваджують систему перепусток для доступу у прикордонні райони

На Сумщині впроваджують систему перепусток для доступу у прикордонні райони

Київ  •  УНН

17 серпня 2024, 13:26  •  12100 перегляди

Read in English

Влада Сумщини запроваджує систему перепусток для доступу в прикордонні райони через спроби людей повернутися після евакуації. Вже евакуйовано 21 тисячу громадян, ще 25 тисяч готові до евакуації.

На Сумщині влада фіксує спроби людей повернутися додому після евакуації, тому в регіоні запроваджують систему перепусток. Втім, влада радить не наражати себе на небезпеку. Про це повідомив начальник Сумської МВА Олексій Дрозденко в ефірі телемарафону, передає УНН.

Ми фіксуємо спроби людей повернутись додому після евакуації. Ми всіляко відмовляємо від таких ідей. Крім того, вже на обласному рівні, ми розгортаємо цілу систему перепусток для тих, хто там проживає, у кого там є родичі чи схожі обставини. Тому там не абсолютно жорстке блокування, хоча ми радимо не наражатися на небезпеку

- пояснив Дрозденко.

Нагадаємо

У Сумській області вже евакуйовано 21 тисячу громадян із прикордонних населених пунктів, і ще 25 тисяч, включно з дітьми, готові до евакуації. За словами міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, вже 70% дітей евакуйовано.