Мексику накриє ураган Норма: можливі підтоплення та руйнівні хвилі на узбережжі

Мексику накриє ураган Норма: можливі підтоплення та руйнівні хвилі на узбережжі

Київ  •  УНН

21 жовтня 2023, 22:18  •  222177 перегляди

КИЇВ. 22 жовтня. УНН. Ураган Норма приніс на узбережжя Мексики загрозу руйнівних вітрів, раптових повеней і небезпечних штормових хвиль з Тихого океану. Про це пише CNN, додаючи, що інший ураган охопив острівні країни в Атлантиці, передає УНН.

Деталі 

Національний центр спостереження за ураганами повідомив, що Норма належить до першої категорії загрози, адже має швидкість вітру 80 миль/год над крайньою південною частиною південної Нижньої Каліфорнії Мексики, яка включає Кабо-Сан-Лукас.

Ураган може створити небезпечні для життя умови в сприятливому для туристів регіоні, де проживає кілька сотень тисяч людей, оскільки проливні дощі та раптові повені триватимуть у вихідні, повідомив центр боротьби з ураганами.

Очікується, що Норма просунеться вглиб країни до початку понеділка та розсіється над місцевістю західної Мексики до вівторка.

Доповнення 

Тим часом в Атлантиці ураган Теммі – шторм категорії 1 станом на суботній день – викликав попередження про урагани, сильний вітер і проливні дощі на частинах Підвітряних островів, ланцюга кількох острівних держав і територій між Карибським морем і відкритою Атлантикою. Вітер Теммі набрав швидкість до 85 миль на годину, коли він наблизився до Антигуа в суботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шторм Бабет накрив Шотландію: троє людей загинуло