Людська помилка стала причиною зіткнення поїздів в Греції - прем'єр

Людська помилка стала причиною зіткнення поїздів в Греції - прем'єр

Київ  •  УНН

1 березня 2023, 16:50  •  2488531 перегляди

КИЇВ. 1 березня. УНН. Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс у середу звинуватив людську помилку у зіткненні двох поїздів, внаслідок якого загинули щонайменше 38 людей, що стало найбільшою залізничною трагедією в країні, передає УНН з посиланням на AFP.

Деталі

У телезверненні після свого повернення з місця катастрофи неподалік міста Лариса раніше сьогодні Міцотакіс сказав, що рішення міністра транспорту Греції Костаса Караманліса піти у відставку було почесним.

"Його позиція робить йому честь, оскільки все показує, що драма, на жаль, здебільшого пов'язана з трагічною людською помилкою", - сказав Міцотакіс, додавши, що керівники Hellenic Railways Organization (OSE) та її дочірньої компанії ERGOSE також подали у відставку.

Прем'єр-міністр Греції повідомив, що під час візиту до лікарні в Ларисі, де лікуються багато постраждалих, він зустрівся з родичами загиблих та зниклих безвісти.

"Вони спитали мене "чому". І вони сказали мені "ніколи більше". Ми повинні дати їм чесну відповідь".

Грецька влада також заарештувала начальника залізничного вокзалу в місті Лариса.

Додамо

Згідно з інформацією залізничної компанії Hellenic Train, 342 пасажири та 10 співробітників перебували у пасажирському поїзді, а два співробітники перебували у вантажному поїзді, коли вони зіткнулися незадовго до півночі, приблизно за чотири години їзди на північ від Афін.