Королівське чаювання: монарх Великої Британії відзначає 75 річний ювілей

Королівське чаювання: монарх Великої Британії відзначає 75 річний ювілей

Київ  •  УНН

13 листопада 2023, 19:50  •  156917 перегляди

КИЇВ. 14 листопада. УНН. Король Великої Британії Чарльз ІІІ відзначає ювілей. Цьогоріч 14 листопада монарху виповнилось 75 років. Традиційно він почав святкувати свій День Народження напередодні — 13 листопада із урочистого чаювання. Як відбувалась церемонія протранслювали Reuters, передає УНН.

Деталі

Традиційне англійське чаювання на честь дня народження монарха відбулось у Хайгроув-хаусі напередодні ввечері 13 листопада. Привітати короля із Днем Народження до палацу приїхали представники місцевої громади, включаючи вчителів та музикантів.

Судячи з відео з урочистостей, король Чарльз був у веселому настрої. Коли він пробирався кімнатою “Фруктовий сад”, він пожартувавши над одним гостем, який запропонував королю тарілку з їжею: монарх сказав чоловікові, що він харчується лише один раз на день.

Перш ніж розрізати іменний триярусний торт, що був прикрашений короною, Чарльз грайливо помахав ножем, і зауважив до гостей, мовляв, їм необхідно неодмінно отримати “сумки для собак”. Цей розмовний англійський термін використовують для опису коробок, в які присутні можуть забрати із собою залишки їжі додому.

Вечірка-чаювання це лиш перша частина монаршого святкування. Очікується, що сьогодні, 14 листопада, Чарльз продовжить відзначати свій день народження. Зокрема, анонсована приватна вечірка в Clarence House.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Король Чарльз невдовзі замінить королеву Єлизавету на австралійських монетах

Нагадаємо

7 листопада Король Великої Британії та Північної Ірландії Чарльз III вперше виголосив промову у британському парламенті, та урочисто відкрив парламентський рік. Під час свого виступу монарх говорив про нові законодавчі акти, що планують запровадити у Великій Британії. Та зокрема, згадав і про війну в Україні, в контексті виклику сучасності.