Глава МЗС наголосив, що міжнародне право дозволяє Україні завдавати ударів по військових цілях у рф

Глава МЗС наголосив, що міжнародне право дозволяє Україні завдавати ударів по військових цілях у рф

Київ  •  УНН

8 вересня 2024, 06:58  •  21980 перегляди

Read in English

Міністр закордонних справ України заявив, що міжнародне право дозволяє Україні завдавати ударів по законних військових цілях на території РФ. Він закликав партнерів дозволити Києву бити у відповідь.

Міжнародне право дозволяє Україні завдавати ударів по законних військових цілях на території росії. Заявив міністр закордонних справ України Андрій Сибіга, та закликав партнерів дозволити Києву бити у відповідь, передає УНН.   

Країна, що захищається від агресії відповідно до статті 51 Статуту ООН, не може бути обмежена у захисті. Міжнародне право дозволяє Україні завдавати ударів по законних військових цілях на території РФ. Дозвольте Україні бити у відповідь і захистити життя

- написав Сибіга в Х.

Затягування з дозволом для України на використання далекобійної зброї: Зеленський пояснив наслідки5 вересня 2024, 13:26 • 18981 перегляд

Доповнення  

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на сьогодні лише чотири країни надають або спроможні надати Україні саме ту далекобійну зброю, яка здатна допомогти вигнати росію з української території та зберегти життя цивільних.

Міністр оборони США Ллойд Остін вважає, що в України вже є значні власні можливості атакувати цілі, які виходять за можливості ATACMS чи Storm Shadow. Також рф перенесла свої літаки, які вони  використовують для КАБів, за межі радіуса дії ATACMS.