ДПСУ про відтинок, де проводиться курська операція: ситуація дозволяє укріплювати лінію кордону

ДПСУ про відтинок, де проводиться курська операція: ситуація дозволяє укріплювати лінію кордону

Київ  •  УНН

07:54 • 11459 перегляди

Read in English

На ділянці кордону, де проводиться курська операція, ситуація дозволяє укріплювати безпосередньо лінію кордону. ДПСУ продовжує нарощувати фортифікаційні укріплення для ефективної оборони та спостереження.

У напрямку, де Сили оборони ведуть операцію в курській області ситуація дозволяє укріплювати безпосередньо лінію кордону на Сумщині у фортифікаційному відношенні для того, щоб мати сильні оборонні позиції по лінії кордону. Про це розповів речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі телемарафону, передає УНН.

Кожна складова Сил оборони, яка посилює оборону на кордоні з росією має свою смугу відповідальності. Якщо говорити про підрозділи Держприкордонслужби у своїй місцевості яку утримують, то власне ми продовжуємо нарощувати фортифікаційні укріплення для того, щоб наші хлопці мали можливість укритися й вести повноцінно бойові дії, якщо відбуватимуться якісь дії з боку ворога

- розповів Демченко.

Також за його словами для того, щоб Сили оборони могли вести повноцінне спостереження за лінією кордону та за прикордонням.

"В той же час - це можна робити на певній відстані від кордону в залежності від місцевості та від ситуації, яка пов'язана з обстрілами. Якщо говорити про лінію кордону у напрямку, де Сили оборони ведуть операцію по курській області, то на цьому відтинку ситуація нам дозволяє укріплювати вже безпосередньо лінію кордону у фортифікаційному відношенні для того, щоб мати сильні оборонні позиції по лінії кордону", - сказав Демченко.

Доповнення

Президент Володимир Зеленський повідомляв, що завдяки курській операції Україна створила буферну зону на території рф.