Будапешт розглядає варіант рішення з транзитом нафти від російсько-українського кордону: це може взяти на себе угорська MOL

Будапешт розглядає варіант рішення з транзитом нафти від російсько-українського кордону: це може взяти на себе угорська MOL

Київ  •  УНН

22 серпня 2024, 12:51  •  11123 перегляди

Read in English

Будапешт заявив, що угорська компанія MOL може взяти на себе транспортувати нафту від російсько-українського кордону. Це може підвищити ціну на 1,5 долара, при цьому уряд Угорщини прагне уникнути зростання споживчих цін.

Будапешт заявив про варіант вирішення питання з транзитом нафти від російсько-українського кордону, за якого завдання може взяти на себе угорська нафтогазова компанія MOL. Про це у четвер заявив глава канцелярії прем'єр-міністра Угорщини Гергей Гуляш, пише УНН з посиланням на Index.hu.

Деталі

Гуляш, як вказано, "розповів про труднощі із транспортуванням сирої нафти, MOL може взяти на себе завдання від російсько-українського кордону". У результаті, з його слів, барель може виявитися дорожчим приблизно на півтора долара, "безплатного рішення немає, але принаймні рішення є".

На думку Гуляша, "здається, що українська сторона теж може з цим погодитися". 

Це, з його слів, стане певним, коли все про це буде підписано. При цьому, як вказано, угорський уряд не хоче, щоб споживчі ціни після цього зросли.

Контекст

Постачання найбільшого російського експортера нафти "лукойл" через Україну було припинено у липні після заборони української влади на використання "лукойлом" трубопроводу "Дружба", який з'єднує росію зі Східною Європою.

Угорщина та Словаччина звернулися до Єврокомісії з проханням втрутитися та виступити посередником, посилаючись на те, що це загрожувало їхній безпеці поставок.

ЄС заспокоює Угорщину та Словаччину, що з транспортуванням нафти все в порядку – Bloomberg1 серпня 2024, 13:41 • 42911 переглядiв

При цьому, за даними ЗМІ, потоки від російських постачальників, окрім "лукойлу", через "Дружбу" продовжувалися.