Боррель попереджає, що Європа "має бути готовою" до підтримки України на випадок скорочення допомоги США

Боррель попереджає, що Європа "має бути готовою" до підтримки України на випадок скорочення допомоги США

Київ  •  УНН

11 листопада 2023, 11:19  •  157506 перегляди

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель заявив цієї суботи, що блок має бути готовим замінити Сполучені Штати у підтримці України, якщо, «що, можливо, ймовірно», Вашингтон вирішить скоротити свою допомогу, пише УНН з посиланням на El Periódico.

Цитата

"Ми, європейці, які мають для цього необхідні засоби, повинні бути готові політично і матеріально допомогти Україні і навіть взяти на себе управління від Сполучених Штатів, якщо, що, можливо, ймовірно, їхня підтримка зменшиться", - сказав Боррель у своєму відеозверненні перед з'їздом Європейської соціалістичної партії у Малазі.

Деталі

Боррель запевнив, що Європа вже «виконала свої зобов'язання» як завдяки своїй підтримці, так і потужним символізмом, рекомендуючи розпочати переговори про вступ України до Європейського Союзу приблизно через півтора роки після запиту Києва.

"Ми повинні залишатися єдиними і готуватися до більш тривалого конфлікту, ніж думала росія, в якому росія ніколи не зможе виграти, але кінець якого може бути відкладений", - заявив голова дипломатії ЄС.

Нагадаємо

Лідери ЄС пообіцяли продовжувати потужну підтримку України.