Австралія вироблятиме протикорабельні ракети спільного із норвезькою оборонною компанією

Австралія вироблятиме протикорабельні ракети спільного із норвезькою оборонною компанією

Київ  •  УНН

22 серпня 2024, 06:01  •  11619 перегляди

Read in English

Австралія спільно з норвезькою Kongsberg Defence виготовлятиме ракети Naval Strike та Joint Strike на східному узбережжі. Це буде перше виробництво таких ракет за межами Норвегії, на яке виділять $573,8 млн.

Австралія заявила, що буде спільно  із норвезькою компанією Kongsberg Defence виробляти ракети дальнього радіуса дії Naval Strike Missiles і Joint Strike Missiles на східному узбережжі Австралії.  Це стане першим майданчиком виготовлення таких ракет за межами Норвегії, повідомляє Reuters, пише УНН

Деталі

Міністр оборонної промисловості Пет Конрой заявив, що уряд Австралії виділить 573,8 мільйона доларів США на створення виробничого комплексу з Kongsberg у районі аеропорту Ньюкасла наприкінці цього року.

Протикорабельні крилаті ракети будуть використовуватися австралійськими силами оборони, йдеться в його заяві. Це буде одне з усього двох підприємств у світі, здатних виробляти ракети, і єдиний майданчик за межами Конгсберга, Норвегія.

Австралія заявила, що створить виробництво керованої зброї в рамках модернізації оборонного комплексу, щоб підвищити здатність Сил оборони Австралії наносити точні удари на далеких дистанціях на тлі зростаючої напруженості в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Рідко досягають бажаних цілей, але становлять серйозну загрозу населенню: Олещук про північно-корейські балістичні ракети KN-2311 серпня 2024, 12:20 • 44299 переглядiв

Австралія також розробляє гіперзвукову ракету в рамках оборонного технологічного партнерства AUKUS зі США і Великою Британією і наступного року почне спільне виробництво керованих ракет зі Сполученими Штатами.

"Створення виробничого підприємства в районі аеропорту Ньюкасла допоможе підвищити самодостатність Австралії і збільшити військові запаси, а також підтримає місцеву економіку і оборонну промисловість Австралії", - йдеться в заяві офісу Конроя.

Пакистан заявив про успішне випробування балістичної ракети, яка здатна нести ядерний заряд20 серпня 2024, 22:29 • 16840 переглядiв