Китай хоче до 2025 року розробити людиноподібних роботів

Китай хоче до 2025 року розробити людиноподібних роботів

Київ  •  УНН

4 листопада 2023, 02:42  •  141397 перегляди

КИЇВ. 4 листопада. УНН. Уряд Китаю має намір до 2025 року випустити своїх перших гуманоїдних роботів. Про це повідомляє Bloomberg, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що відповідний план був розроблений міністерством промисловості та інформаційних технологій Китаю. За цим планом, Китай підтримуватиме молоді компанії, орієнтованих на цю сферу, встановлюватиме галузеві стандарти, розвивати таланти і поглиблюватиме міжнародне співробітництво.

Цитата

"Акції китайських робототехнічних компаній різко зросли після прийняття цього політичного рішення, що додає ще один вимір технологічній гонці між двома найбільшими економіками світу у сфері виробництва чипів та обладнання. Американські компанії, такі як Tesla Inc. і Boston Dynamics, досі мали перевагу в цих технологіях", – йдеться в повідомленні.

Як пише видання, у програмному документі мало деталей, але багато амбіцій. Китай також хоче, щоб до 2027 року людиноподібні роботи мислили, навчалися та впроваджували інновації, і планує створити надійну систему галузевих ланцюгів поставок для підтримки їхнього виробництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вже є передсерійне виробництво та зразки, які використовуються на фронті: Федоров про бойового робота "Лють"