Рада Європи засудила незаконні "вибори" на окупованих територіях України

Рада Європи засудила незаконні "вибори" на окупованих територіях України

Київ  •  УНН

11 вересня 2023, 07:38  •  360304 перегляди

КИЇВ. 11 вересня. УНН. Рада Європи, яку очолюють Президент Комітету міністрів Криштьянс Каріньш, Президент Парламентської асамблеї Тіні Кокс і Генеральний секретар Марія Пейчинович Бурич, засудила проведення російською федерацією "виборів" на тимчасово окупованих територіях України.  Рада Європи вважає, що ці "вибори" є незаконними і недійсними, оскільки вони були проведені з грубим порушенням міжнародного права, інформує УНН з посиланням на сайт Ради Європи. 

Цитата

“Рішуче засуджуємо нелегітимні фіктивні «вибори», які відбулися 8-10 вересня 2023 року на тимчасово окупованих російською федерацією територіях України. Проведені з грубим порушенням міжнародного права, вони являють собою ще одну ілюстрацію заперечення рф цінностей демократії, прав людини та верховенства права, які підтримує Рада Європи. Рішення російської влади організувати їх є лише останнім у серії незаконних і шкідливих рішень, прийнятих ними після того, як російську федерацію було виключено з нашої Організації в результаті її агресивної війни проти України. Ці фіктивні «вибори» можуть вважатися недійсними лише згідно з міжнародним правом”, - йдеться у заяві.

Також представники Ради Європи підтвердили свою непохитну підтримку суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після "підрахунку" голосів на Луганщині очікують жорсткої мобілізації