У правлячій партії Німеччини вперше закликали поставити Україні далекобійні ракети Taurus - ЗМІ

У правлячій партії Німеччини вперше закликали поставити Україні далекобійні ракети Taurus - ЗМІ

Київ  •  УНН

6 серпня 2023, 13:34  •  365732 перегляди

КИЇВ. 6 серпня. УНН.  У Соціал-демократичній партії Німеччини (СДПН), що входить до правлячої коаліції, висловилися за постачання Україні крилатих ракет Taurus. Про це повідомляє видання Tagesspiegel, інформує УНН.

Деталі

Двоє політиків СДПН вперше закликали поставити Києву далекобійні ракети Taurus.

“Я не виключаю можливості, що у союзі з американцями ми також постачатимемо додаткові системи, як-от Taurus", - заявив речник фракції СДПН у Бундестазі з питань зовнішньої політики Нільс Шмід.

Однак за його словами, перед цим необхідно переконатися, що українці самі можуть виконувати програмування на ціль, і для цього не будуть потрібні військові Бундесверу. “адже тоді ми небезпечно наблизимося до прямого втручання у війну", - зазначив політик.

Втім він заявив, що не бачить необхідності ухвалювати відповідне рішення саме зараз.

Раніше у розмові з виданням Der Spiegel депутат Бундестагу від СДПН Андреас Шварц також запропонував підтримати український контрнаступ, зокрема, крилатими ракетами.

"Контрнаступ буксує, Україна не має значних військово-повітряних сил для його підтримки. Тому залишається тільки керована зброя - наприклад, крилаті ракети "Taurus", за допомогою яких українська армія може подолати встановлені росіянами мінні поля та відвоювати свою територію", - заявив Шварц.

Нагадаємо

Україна наприкінці травня звернулась до Німеччини з офіційним запитом надати їй крилаті ракети Taurus.

Однак міністр оборони Борис Пісторіус цього тижня вкотре зазначив, що ФРН не надаватиме Україні далекобійні крилаті ракети зараз, бо вони "мають особливу дальність", щоб завдати удару по території рф і можуть спричинити "ескалацію конфлікту".