Зеленський назвав лідерам країн ЄС п’ять небезпек, які затягують  війну

Зеленський назвав лідерам країн ЄС п’ять небезпек, які затягують війну

Київ  •  УНН

23 березня 2023, 17:09  •  376302 перегляди

КИЇВ. 23 березня. УНН. Президент України Володимир Зеленський під час звернення до Європейської ради відзначив п’ять ключових небезпек – те, що затягує війну і віддаляє мир, передає УНН.

Цитата

«Перше. Не можна затягувати передачу нашим воїнам зброї, яка може захистити українців від терору. Передусім далекобійної зброї. Другий приклад. Я вдячний за рішення щодо МіГів для України: це вагомо посилить захист нашого неба. Але ми потребуємо сучасніших літаків», - розповів Зеленський.

За його словами, третя небезпека – це затягування введення санкцій.

«Третє. Жодного навіть натяку на затягування санкційних рішень бути не може. Тим більше не може бути й розмивання санкцій, і особливо під маніпулятивним прикриттям продовольчої безпеки. Сильні санкції – це безпека, ослаблення санкцій – це запрошення до нових криз. Четвертий приклад. Ми давно говоримо про організацію Саміту формули миру. Усі ми чудово розуміємо, що в наявних умовах багато лідерів, на жаль, не зможуть приїхати в Україну. Можемо організувати саміт в одній зі світових столиць – в одній із європейських столиць. Хіба це не додасть глобальної сили Європі? Точно додасть», - зазначив Зеленський.

Також він наголосив, що важливо, щоб не було затягування в зближенні України та Євросоюзу.

«І п’яте. Критично важливо, щоб не було затягування в зближенні України та Євросоюзу. Україна готова до рішення про початок уже цього року переговорів щодо членства в Євросоюзі. Така ж готовність потрібна і з боку кожного лідера Європи», - розповів Зеленський.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський закликав лідерів країн ЄС збільшити постачання далекобійної зброї.

Лідери країн Європейського Союзу схвалили спільну закупівлю боєприпасів Україні та підтримали постачання ракет за запитом.