Велика Британія виступає проти участі росіян та білорусів в Олімпіаді-2024

Велика Британія виступає проти участі росіян та білорусів в Олімпіаді-2024

Київ  •  УНН

8 лютого 2023, 18:43  •  1181833 перегляди

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Велика Британія виступає проти участі російських чи білоруських спортсменів на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі, заявив у середу офіційний представник прем'єр-міністра, повідомляє PA Media, інформує УНН.

Деталі

Прессекретар сказав, що Велика Британія "дуже ясно" дала зрозуміти Міжнародному олімпійському комітету (МОК), що вона не хоче участі росії та білорусі, повідомляє PA.

З росією "треба поводитися як із державою-ізгоєм, і вона не повинна мати можливості узаконювати свою незаконну війну в Україні", - додав представник.

"Ми, та й багато інших країн, завжди були недвозначними у цьому, і ми хочемо переконатися, що ми продовжуємо говорити про це єдиним голосом".

Доповнення

Минулого тижня МОК заявив, що російські та білоруські спортсмени виступатимуть як нейтральні спортсмени, якщо вони братимуть участь в Олімпіаді.

МОК виклав багатоетапний план участі російських та білоруських спортсменів у літніх Іграх 2024 року в Парижі та зимових Олімпійських іграх 2026 року в Мілані, стверджуючи, що "жодному спортсмену не можна перешкоджати у змаганнях лише через його паспорт".

Тим часом, МОК заявив, що продовжить свої санкції проти російських та білоруських державних урядовців та заборонить спортивні заходи, організовані федераціями обох країн.