Україна збільшила виробництво курятини

Україна збільшила виробництво курятини

Київ  •  УНН

 • 15555 перегляди

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Україна збільшила виробництво замороженої курятини. Про це свідчать дані Держстатистики, передає УНН.

Деталі

За рік виробництво замороженої курятини зросло на 17,5%. При цьому, виробництво охолодженої курятини впало на 9,6%.

В 2020 році вітчизняні птахівники виробили 218,4 тис. тонн охолоджених тушок курей і 152,4 тис. тонн заморожених тушок курей.

Зокрема, у грудні 2020 року було вироблено 19,9 тис. тонн охолоджених тушок курей і 16,1 тис. тонн заморожених тушок курей.

Загалом у 2020 році Україна виробила 1 млн 80 тис. тонн курятини. Окрім того, Україна наростила виробництво субпродуктів свійської птиці — на 14,7%, до 345,5 тис. тонн за 2020 рік.

Доповнення

Минулого року провідний виробник і експортер курятини в Україні — компанія МХП (Нашя Ряба)- виробила 731,2 тис. тонн курятини, що становить 68% до загального обсягу. В останньому кварталі 2020 року компанія отримала 189,6 тис. тонн продукції.