У Житомирській області систему НАССР впровадили лише на 10 підприємствах
Київ • УНН
КИЇВ. 5 липня. УНН. Станом на початок червня 2017 року на десяти підприємствах Житомирської області впроваджено систему аналізу небезпечних факторів та контролю в критичних точках (НАССР). Про це у відповідь на запит УНН повідомили у Житомирській ОДА.
“На даний час в області нараховується 10 підприємств, які впровадили на потужностях постійно діючі процедури, засновані на принципах системи аналізу факторів та контролю у критичних точках (НАССР) та працюють за системою НАССР”, — повідомили в адміністрації.
Загалом на території Житомирської області функціонує 80 підприємств, діяльність яких пов’язана із харчовими продуктами. В області проводиться робота із впровадження міжнародних систем управління безпечністю та якістю харчової продукції.
Нагадаємо, чверть харчових підприємств Тернопільщини вже запровадили систему контролю якості НАССР. На Волині систему НАССР впровадили менше 10% харчових підприємств.
При цьому, за оцінками нардепа О.Бакуменка, систему НАССР в Україні запроваджують поки лише найбільш відповідальні виробники.
За словами нардепа, С.Тригубенка, система НАССР в Україні запрацює тоді, коли на якість і безпеку з’явиться попит споживача.
Довідка УНН: HACCP (англ. Hazard Analysis and Critical Control Point) — система контролю за виробничими процесами, яка ґрунтується на аналізі ризиків, небезпечних чинників та контролі критичних точок. Система НАССР є науково обґрунтованою, що дозволяє гарантувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації й контролю небезпечних чинників.