У Польщі очікують, що Грузія піддасть сумніву висновки лікарів щодо Саакашвілі

У Польщі очікують, що Грузія піддасть сумніву висновки лікарів щодо Саакашвілі

Київ  •  УНН

24 липня 2023, 14:02  •  504647 перегляди

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Грузія, ймовірно, піддасть сумніву висновки обстеження польськими лікарями у Тбілісі колишнього президента країни Михайла Саакашвілі, яке пройшло на у середині липня. Про це в інтерв'ю pap розповіла віце-спікер польського Сейму Малгожата Госєвська, передає УНН.

Деталі

На питання, коли стануть відомі результати обстеження Саакашвілі, віце-спікер розповіла, що аналіз зразків зібраних матеріалів займе "два-три тижні". Водночас Госєвська висловила припущення, що ці результати можуть бути "поставлені під сумнів" грузинською стороною.

За її словами, про це свідчить "спроба дискредитації" польських лікарів, яка сталася на другий день обстеження,а саме тоді, коли Грузія заявила, що один з медиків сховав у черевику зразок, взятий під час обстеження.

"Увесь процес відбору зразків був зафіксований грузинською стороною, про що польські лікарі чудово знали. Я не можу уявити, щоб вони намагалися взяти якийсь матеріал з повним усвідомленням цього процесу. Це явно був кейс, спрямований на підрив результатів роботи", - сказала Госєвська.

Вона додала, що цей інцидент, ймовірно, має на меті підірвати результати роботи лікарів, а не призвести до надання Саакашвілі медичної допомоги, яка б "повернула його до нормального стану".

Цитата

"Грузинські лікарі також брали участь у відборі зразків. Ці зразки були відібрані двічі. Одну частину залишили в Грузії, іншу - привезли до Польщі. З польської сторони був забезпечений прозорий процес. Ці зразки також були належним чином запечатані перед відправленням... З цим треба щось робити, бо потім ще більше підриватимуть роботу лікарів і, перш за все, засуджуватимуть президента Саакашвілі до повільної смерті", - сказала Госєвська.

Нагадаємо

Після кількох місяців суперечок Міністерство юстиції та охорони здоров'я у липні дозволило іноземним лікарям провести медичне обстеження третього президента Грузії Михайла Саакашвілі. Польські лікарі мали з'ясувати, чи отримує Михайло Саакашвілі відповідне лікування у клініці "Вівамеді".

Як повідомила пенітенцерна служба Грузії, польський лікар, який приїхав на обстеження Саакашвілі, намагався винести взятий у нього зразок у взутті.