У Міносвіти підтримали студентів у скандалі з Фаріон

У Міносвіти підтримали студентів у скандалі з Фаріон

Київ  •  УНН

9 листопада 2023, 19:44  •  31263 перегляди

КИЇВ. 10 листопада. УНН. У скандалі навколо професорки Львівської політехніки Ірини Фаріон Міністерство освіти та науки України підтримало студентів, які вимагають припинити співпрацю із людьми, які не поважають українських захисників. Про це йдеться у відповіді МОН на запит “Суспільного” передає УНН.

Цитата

"Міністерство підтримує вимоги студентів до ЗВО не співпрацювати із людьми, які не розділяють фундаментальні цінності, як-от гідність людини й повага до наших захисників та захисниць", — йдеться у відповіді на запит.

Деталі

У міністерстві наголошують, що окрім освітньої функції університети мають завдання формувати особистість та світогляд студента. Тож, викладачі повинні не лише передавати знання молоді, а й виховувати повагу до фундаментальних цінностей, зокрема до українських захисників та захисниць.

Водночас у МОН пояснили, що виші самостійно призначають та звільняють з посади викладачів і працівників освіти.

Доповнення

Керівниця центру комунікацій Львівської політехніки Наталія Павлишин запевнила, що позиція закладу є незмінною. Так у заяві від 7 листопада вказано, що Львівська політехніка не несе відповідальності за висловлювання працівників та студентів поза університетом.

Нагадаємо

5 листопада у програмі "Рандеву з Яніною Соколовою" філологиня Ірина Фаріон розкритикувала російськомовних українських військових, зокрема з Третьої штурмової бригади (створена на базі добровольчого формування "Азов"). Вона сказала, що не може назвати їх українцями.

Згодом Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до СБУ та Національної поліції України щодо негативних висловлювань та звинувачень стосовно військовослужбовців Збройних Сил України, які спілкуються мовами нацменшин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фаріон заявила, що її заблокували у Facebook

Також колегія та профком студентів та аспірантів Львівської політехніки опублікувала реакцію на висловлювання Ірини Фаріон щодо російськомовних військовослужбовців. Студенти закликали правоохоронні органи звернути увагу на заяви Ірини Фаріон.