Співпрацю з управителем активами Жеваго припинено - АРМА

Співпрацю з управителем активами Жеваго припинено - АРМА

Київ  •  УНН

8 серпня 2023, 06:58  •  259008 перегляди

КИЇВ. 8 серпня. УНН. Агентство з розшуку та менеджменту активів припинило співпрацю з управителем активами бізнесмена Костянтина Жеваго, інформує АРМА, пише УНН

Цитата

"Національне агентство в односторонньому порядку розірвало договори управління з компанією «Атлант Рент», якій було передано загалом 24 активи у центрі Києва, Дніпропетровській, Полтавській та Донецькій областях. Ці об’єкти належать підозрюваному у кримінальних правопорушеннях бізнесмену Костянтину Жеваго, якого за запитом українських правоохоронців було затримано у Франції наприкінці минулого року", - повідомили в АРМА.

Деталі

В агентстві вказали, що "неефективне управління активами завдає істотної шкоди інтересам держави, яка втрачає значні суми коштів від нездатності або свідомого небажання управителів забезпечити взаємовигідне для держави і приватного бізнесу використання дороговартісного майна".

"Перевірка ефективності управління активами встановила, що, наприклад, за останній місяць використання житлової й нежитлової нерухомості площею понад 15 тис. кв. м. управитель сплатив до бюджету лише 113 тисяч гривень. При цьому у червні цього року «Атлант Рент» виконав свої зобов’язання в частині отримання загального доходу тільки на 60%", - зазначили в АРМА.

Тож, як зазначили в АРМА, "з огляду на порушення управителем умов договорів та невиконання зобов’язань щодо наповнення Державного бюджету, АРМА відмовилось від подальшої співпраці з компанією «Атлант Рент», офіційно повідомивши її про розірвання договірних відносин".

Цитата

«Управління елітною нерухомістю, вартість якої становить понад 330 мільйонів гривень, приносило державі трохи більше, ніж 100 тисяч гривень. Чи на такий ефект розраховує держава під час війни – питання риторичне. Тому АРМА вживає рішучі й невідкладні кроки для припинення неефективного управління та передачі активів новому управителю, якого буде обрано за новими прозорими процедурами», - наголосила голова АРМА Олена Дума.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: АРМА розірвало договори управління активами мережі АЗС «Глуско»