росіяни можуть застосувати точкові ракетні удари - Гуменюк про роковини окупації Криму

росіяни можуть застосувати точкові ракетні удари - Гуменюк про роковини окупації Криму

Київ  •  УНН

20 лютого 2023, 04:35  •  388293 перегляди

КИЇВ. 20 лютого. УНН. У день роковин початку окупації Криму 20 лютого російські окупанти можуть застосувати точкові ракетні удари, адже в Чорному морі залишається один підводний ракетоносій. Про це заявила речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Цитата

На запитання, чи помітні якісь приготування росіян з нагоди сьогоднішньої дати, початку окупації Криму, Гуменюк відповіла: «Що стосується очікування посилення дистанційних впливів, таких як ракетні удари, вони залишаються актуальними, оскільки попри те, що погіршилась погода, у морі шторм і ракетоносії позаводили, один все ж таки підводний залишається, і це якраз ознака підступності ворога, яка говорить про те, що вони можуть застосувати і точкові ракетні удари, про які ми попереджали, тому що виявлення пуску з підводного човна – це досить приховано і для ППО ускладнено».

Доповнення

19 лютого Гуменюк повідомляла, що росія тримає в Чорному морі 2 носії крилатих ракет “Калібр” та, попри виснаження запасів, усе ще може завдавати ракетні удари по території України.

Довідково

Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

У 2020 році Президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя на державному рівні, який вирішили відзначати щорічно 26 лютого.