Raiffeisen планує продати банк у рф або його відокремити

Raiffeisen планує продати банк у рф або його відокремити

Київ  •  УНН

30 березня 2023, 11:00  •  354675 перегляди

КИЇВ. 30 березня. УНН. Raiffeisen Bank International працює над продажем або відокремленням російського Райффайзенбанку і деконсолідації російського Райффайзенбанку з Групи РБІ. Про це ідеться у заяві банку, пише УНН.

Цитата

«Група РБІ продовжить просувати потенційні угоди, які могли б призвести до продажу або відокремлення російського Райффайзенбанку і деконсолідації російського Райффайзенбанку з Групи РБІ в повній відповідності з місцевими та міжнародними законами та нормами, а також в консультаціях з відповідними компетентними представниками влади. Ми зобов’язуємося й надалі зменшувати свою бізнес активність в Росії, в той час як ми продовжуємо просувати такі потенційні угоди», - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що Райффайзенбанк продовжить деякі банківські операції в росії згідно з умовами своєї банківської ліцензії, а також буде підтримувати клієнтів, включаючи тих, на яких вплинуло зменшення бізнес активності в росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄЦБ наполягає на виході австрійського Raiffeisen Bank International з росії – Reuters

«Група РБІ частково зменшила свою бізнес активність в росії та мінімізувала транскордонні контакти Групи РБІ з росією. Група РБІ і Райффайзенбанк росія зменшили позики клієнтам Райффайзенбанк росії та обособили капітал Райффайзенбанку росія. При будь-якому розвитку подій, в тому числі у випадку деконсолідації Групою РБІ Райффайзенбанку росія до нуля, коефіцієнт CET1 Групи РБІ залишиться стійким», - зазначається в повідомленні.

Також повідомляється, що після рішення Групи РБІ й надалі зменшувати бізнес активність в росії, Райффайзенбанк росія продовжить зменшувати позики клієнтам і зменшувати загальний об’єм транзакцій в іноземної валюті.

Доповнення

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло австрійську банківську групу Raiffeisen Bank International до переліку міжнародних спонсорів війни.