Намагався підкупити співробітників Служби безпеки: викрито одеського бізнесмена

Намагався підкупити співробітників Служби безпеки: викрито одеського бізнесмена

Київ  •  УНН

8 липня 2023, 08:31  •  513779 перегляди

КИЇВ. 8 липня. УНН. Одеський підприємець намагався дати хабар співробітникам СБУ. В обмін на 90 тис. євро він пропонував зупинити слідство та не конфіскувати його майно, що було вилучено в рамках кримінального провадження, передає УНН із посиланням на СБУ.

Деталі

За даними справи, зловмисником виявився місцевий бізнесмен, який є директором логістичної компанії. Він також є фігурантом іншого кримінального провадження СБУ, пов'язаного з корупційними схемами на експорті української агропродукції.

Після спроби дачі хабаря співробітники Служби безпеки повідомили своєму керівництву про цю "пропозицію" і підготували оперативну операцію. Це дало змогу задокументувати злочинну діяльність зловмисника. Під час обшуків в його місцях проживання та роботи в місті Рені було виявлено всю суму хабара.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили бізнесмену про підозру за статтею 369 частина 3 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Розглядається питання щодо обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Продовжується розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обіцяв "відмазати" іноземця від екстрадиції за 50 тис. доларів: СБУ викрила чинного депутата