МОЗ ініціюватиме кадрові зміни керівництва лікарень за відсутності запасів тромболітичних препаратів

МОЗ ініціюватиме кадрові зміни керівництва лікарень за відсутності запасів тромболітичних препаратів

Київ  •  УНН

15 серпня 2023, 16:52  •  1153183 перегляди

КИЇВ. 15 серпня. УНН. Міністерство охорони здоров’я рекомендуватиме обласним адміністраціям приймати кадрові рішення у разі неналежної роботи за пакетом «Медична допомога при гострому мозковому інсульті», пише УНН з посиланням на відомство.

Деталі

МОЗ повідомив, що ініціює низку нарад з керівниками медичних закладів, законтрактованих НСЗУ за пакетом «Медична допомога при гострому мозковому інсульті». У разі виявлення неналежної роботи, відсутності препаратів для тромболітичної терапії та зловживань з маршрутами пацієнта, МОЗ рекомендуватиме обласним адміністраціям приймати кадрові рішення.

"Аналізуючи різні лікувальні заклади, виявляється, не у всіх закладах правильно організовано менеджмент. Ці лікарні, отримуючи кошти від НСЗУ, не закуповують препарати тромболізису, тобто у лікарні, яка має лікувати людину після гострого мозкового інсульту, фактично немає цих ліків. При цьому з боку держави зроблено усе: закуплено новітнє обладнання, забезпечено фінансування. МОЗ детально дослідить такі випадки і рекомендуватиме ОВА приймати кадрові рішення там, де лікування неефективне", - цитує відомство заступника міністра охорони здоровʼя Сергія Дуброва.

Зазначається, що в межах госпіталізації заклад має безоплатно забезпечити пацієнта лікарськими засобами, постачання яких здійснюється шляхом централізованих закупівель, тому ситуація, коли у лікарні немає запасу ліків, є недопустимою.

Дубров зауважив, що лікування гострого мозкового інсульту є пріоритетним пакетом. Вартість тарифу НСЗУ у цьому пакеті, залежно від обсягу наданої допомоги, становить від 15 до 131 тисячі гривень. Для пацієнта це лікування – безоплатне, а лікарні своєчасно отримують фінансування, яке повною мірою покриває видатки.

Нагадаємо

Раніше, Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко наголосив, що ефективний менеджмент в інсультних центрах — один із ключових факторів покращення медичної допомоги пацієнтам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські онкоцентри отримають вкрай необхідні лінійні прискорювачі: вже оголошено результати аукціону