"Кіно заради Перемоги!": кіномобіль прямує на Волинь

"Кіно заради Перемоги!": кіномобіль прямує на Волинь

Київ  •  УНН

4 липня 2023, 10:46  •  785752 перегляди

КИЇВ. 4 липня. УНН. У суботу, 8 липня, у смт Колки, що на Волині, відбудуться кінопокази Національного туру «Кіно заради Перемоги!», передає УНН із посиланням на Колківську селищну об’єднану територіальну громаду.

Деталі

Кінопокази розпочнуться о 16 годині, на стадіоні, біля Центру професійної освіти.

В межах заходу будуть представлені дві стрічки:

  • м/ф «Викрадена принцеса» (режисер Олег Маламуж),
  • к/ф «Снайпер. Білий ворон» (режисер Мар'ян Бушан).

Додамо, що у перший місяць III етапу Національного туру «Кіно заради Перемоги!» відбулося 42 кінопокази в 11 областях України. На покази для громад та військових завітали такі зірки як: Андрій Ісаєнко, Андрій Самінін, Ахтем Сеітаблаєв та Ігор Цішкевич.

Кінопокази Національного всеукраїнського туру «Кіно заради Перемоги!» з 20 по 30 червня охопили 11 областей України. Вже продемонстровано 7 українських стрічок.

Зазначимо, що Національний тур «Кіно заради Перемоги!» реалізується за ініціативи Офісу Президента, Держкіно, Асоціації «Дивись українське!», а також окремих підрозділів ЗСУ та Національної гвардії.

Ідея туру «Кіно заради Перемоги!» виникла наприкінці червня, а сам тур було розпочато всього через 6 тижнів - 6 серпня 2022 року у військовій частині Національної гвардії, у Вінницькій області.

Втілення проєкту стало можливим завдяки партнерству з благодійним фондом «МХП-Громаді».

«Як і раніше, «МХП-Громаді» втілює у життя багато проєктів, спрямованих на розвиток громад. І один з таких проєктів є Національний всеукраїнський тур «Кіно заради Перемоги!», який спрямований на підтримку військових, ВПО і мешканців, які жили і залишаються жити в наших громадах», - коментує менеджерка національних проектів Благодійного фонду «МХП-Громаді» Світлана Мигаль.

Додамо, що саме за сприяння БФ «МХП-Громаді» вдалося виготовити спеціальний кіномобіль, який дозволяє транслювати фільми просто неба, навіть у непристосованих для цього місцях.

Довідка

«МХП-Громаді» - український благодійний фонд, який почав свою діяльність 2015 року. Його головна місія - комплексний розвиток громад. Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників та рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт та літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.