Федоров: Україна розробила ракету-дрон "Паляниця" вартістю до 1 млн доларів

Федоров: Україна розробила ракету-дрон "Паляниця" вартістю до 1 млн доларів

Київ  •  УНН

27 серпня 2024, 23:05  •  11822 перегляди

Read in English

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив про розробку нової української ракети-дрона "Паляниця" вартістю менше $1 млн. За даними AP, ракета має радіус дії до 700 км, що дозволяє досягати щонайменше 20 російських аеродромів.

Федоров назвав вартість української ракети-дрона "Паляниця". Про це повідомляє Associated Press, передає УНН.

Деталі

Віцепрем'єр і міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров в інтерв'ю Associated Press заявив, що Україна розробила нову ракету-дрон "Паляниця", вартість якої становить менше ніж 1 мільйон доларів.

За словами Федорова, "Паляниця" може змінити правила гри, оскільки дозволить Україні завдавати ударів по території рф в місцях, де цього не очікують.

Я думаю, що це змінить правила гри, тому що ми зможемо завдати удару там, де росія сьогодні не очікує

- зазначив Михайло Федоров.

Водночас він утримався від розголошення деталей щодо дальності ракети та її поточних поставок, посилаючись на міркування безпеки.

Втім згідно з інформацією Associated Press, "Паляниця" має радіус дії до 700 кілометрів, що можна порівняти з американськими ракетами ATACMS. Це дозволяє їй досягати щонайменше 20 російських аеродромів, розташованих на території терористів, що значно розширює можливості України у нанесенні точкових ударів по військових об’єктах противника.

Україна вперше застосувала нову українську ракету-дрон "Паляниця" - Зеленський24 серпня 2024, 09:18 • 26055 переглядiв