Дієтолог розповів, як вибрати їжу в фастфуді з найменшим ризиком для здоров'я
Київ • УНН
КИЇВ. 2 липня. УНН. Багато людей задаються питанням, чи можна з'їсти фастфуд і при цьому уникнути ризиків для здоров'я. Безумовно, це калорійна їжа, але є кілька простих правил, про які УНН розповів дієтолог Олександр Кущ.
Цитата:
"У McDonald's досить високі стандарти якості, чистоти, гігієни", - прокоментував він.
Питання в тому, яке меню вибрати. Правила раціону в фастфуді ні чим не відрізняються від звичайного. Менше свинини, більше курки і риби, уточнює дієтолог.
"Можна взяти якийсь салат або чикен-рол, там пісний млинець, шматочок курки, якісь овочі - все це досить безпечно", - зазначив Кущ.
А ось від фритюру краще відмовитися або принаймні знизити кількість.
"Також краще уникати панірування, фритюр - це найгірше, що може бути. Будь-яка рослинна олія при високій температурній обробці перетворюється у трансжири", - додав дієтолог.
Резюмуючи, дієтолог радить уникати газованих напоїв, якими всі так звикли запивати типовий набір з фастфуду, перевагу краще віддати звичайній воді.
По темі
Всесвітня організація охорони здоров'я повідомляє про дані, які встановлюють зв'язок між споживанням червоного м'яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров'я рекомендують обмежити вживання в їжу м'ясної продукції і червоного м'яса, оскільки з ними пов'язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.
МОЗ України радить українцям обмежити споживання червоного м'яса до 500 грамів у тиждень.
Довідка
Червоне м'ясо - усі види м'яса (м'язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.