Чотирьох дітей з "Охматдиту" вже евакуювали європейські клініки – МОЗ

Чотирьох дітей з "Охматдиту" вже евакуювали європейські клініки – МОЗ

Київ  •  УНН

16 липня 2024, 17:48  •  42844 перегляди

Read in English

Четверо дітей з Національної дитячої лікарні "Охматдит" та їхні батьки були евакуйовані до Австрії та Швейцарії для продовження лікування важких захворювань, у тому числі 12-річний хлопчик з гострим лімфобластним лейкозом.

Чотирьох дітей з НДСЛ Охматдит та їхніх батьків евакуювали в Австрію та Швейцарію. Про це УНН повідомляє з посиланням на МОЗ.

"Наразі МОЗ забезпечило евакуацію для 4 маленьких пацієнтів та їхніх батьків в Австрію та Швейцарію. Усі діти мають важкі захворювання, і тепер продовжать свою боротьбу за життя у клініках цих країн", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що серед евакуйованих – 12-річний Владислав з гострим лімфобластним лейкозом. У травні цього року він вперше почув свій страшний діагноз. Завдяки лікарям з Охматдиту хворобу вдалося вивести у ремісію.

"Проте, 30 червня хвороба повернулась. У день терористичної атаки Владислав мав розпочати другий курс хіміотерапії, але російська ракета зірвала ці плани. На щастя, хлопчик з мамою були в безпечному місці", - інформує МОЗ.

Зазначається, що тепер він продовжить лікування в австрійській клініці міста Грац.

"Це перші евакуації постраждалих дітей з "Охматдиту", які ми організували. Плануються й інші. Наразі ми отримали 14 запитів від батьків дітей, які перебували в епіцентрі терористичної атаки. Разом з цим, ми отримали позитивні сигнали від наших партнерів з Німеччини, Швейцарії та Австрії, які готові забрати цих діток до себе на лікування", – сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

В МОЗ нагадали, що батьки можуть подати запит на евакуацію за адресою [email protected] або заповнити анкету за посиланням: https://bit.ly/3xPfxww.

Координатори програми #Medevac допоможуть зі збором необхідних документів та нададуть консультації.

Доповнення

Раніше повідомлялося, що в МОЗ розраховують, що перша евакуація дитини з "Охматдиту" на лікування за кордон відбудеться наступного тижня.

Сім'ї з дітьми, які постраждали під час атаки рф 8 липня, отримають грошову допомогу16 липня 2024, 17:11 • 44310 переглядiв