Головний пріоритет для ЄС: Боррель заявив, що іде робота над зобов’язаннями перед Україною

Головний пріоритет для ЄС: Боррель заявив, що іде робота над зобов’язаннями перед Україною

Київ  •  УНН

13 листопада 2023, 12:52  •  84230 перегляди

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель за підсумками сьогоднішньої зустрічі міністрів закордонних справ країн Євросоюзу заявив, що Україна є головним пріоритетом для блоку і що ЄС не втомиться від своїх зобов’язань щодо підтримки, повідомляє УНН.

Цитата

«Сьогодні 27 міністрів закордонних справ ЄС передали спільне послання підтримки Україні, коли ми вітали голову МЗС Дмитра Кулебу. Україна є головним пріоритетом ЄС – ми не будемо втомлюватися від наших зобов’язань. Я працюю, дотримуючись завдань Європейської ради, над нашими майбутніми зобов’язаннями щодо безпеки», - написав Жозеп Боррель в соціальній мережі Х.

Раніше

Лідери ЄС за підсумками саміту у жовтні закликали голову дипломатії ЄС провести консультації з Україною щодо майбутніх безпекових зобов'язань блоку та доповісти про це Єврораді в грудні.

Нагадаємо

Сьогодні голова МЗС Кулеба взяв участь у Раді ЄС на рівні міністрів закордонних справ. Він закликав збільшити військову допомогу для України, ухвалити в грудні рішення щодо початку переговорів про вступ України до ЄС, а також прискорити роботу над 12 пакетом санкцій проти рф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сутність "конфліктів" на Близькому Сході та в Україні "зовсім різна" - Боррель