Більша частина роботи з підготовки до опалювального сезону на Миколаївщині виконана – Кім

Більша частина роботи з підготовки до опалювального сезону на Миколаївщині виконана – Кім

Київ  •  УНН

19 серпня 2024, 08:30  •  19252 перегляди

Read in English

Більша частина підготовки до опалювального сезону на Миколаївщині виконана. Регіон встановлює сонячні батареї для енергонезалежності критичної інфраструктури, витрачаючи близько 4 млн євро.

На Миколаївщині активно готуються до нового опалювального сезону, розпочавши підготовки відразу ж після завершення попереднього. В регіоні також ведеться розширення встановлення сонячних батарей, аби забезпечити енергонезалежність ключових інфраструктурних об'єктів, таких як лікарні та школи.

Про це повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім у ефірі телемарафону, передає УНН.

Зважаючи на ситуацію і з досвіду, ми готуємось до опалювального сезону одразу, як закінчився попередній сезон. Тому більша частина вже підготовлена

- каже Кім.

Щодо оперативної ситуації Кім каже, що за минулий тиждень на Миколаївщині збили 20 шахідів. Кілька будинків постраждало та поранило 3 поліцейських.

Миколаївщина один із тих регіонів, що виробляє набагато більше електроенергії ніж споживає. Що стосується встановлення додаткової генерації, додаткових сонячних батарей для того, щоб ми могли бути енергонезалежними. І це першочергова критична інфраструктура лікарні і школи для того, щоб відключення світла не впливало на життєдіяльність наших людей. Зараз ця процедура йде по бюджету близько 4 мільйонів євро по фонду. Ми пропрацьовуємо зараз мережу, де ми зараз це будемо робити

- каже він.

Кім зазначає, що бізнес також активно долучається до енергонезалежності.

Нагадаємо

Через зростання споживання електроенергії внаслідок спекотної погоди сьогодні, 19 серпня, будуть діяти графіки відключень з 17:00 до 21:00. Прогнозується імпорт електрики із Польщі, Словаччини, Румунії, Угорщини та Молдови. Внаслідок бойових дій та з інших причин повністю або частково знеструмлені 498 населених пунктів.