Справа Майдану налічує 1,8 тисяч томів, й насправді ця справа про рф — ДБР

Справа Майдану налічує 1,8 тисяч томів, й насправді ця справа про рф — ДБР

Київ  •  УНН

16 листопада 2023, 17:12  •  26017 перегляди

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Справа Майдану налічує 1800 томів. Кодове слово цієї справи “високопосадовці”, але насправді — це справа про росію, та громадян рф. Про це повідомив заступник керівника управління ДБР у справах Майдану Артем Яблонський в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Цитата

“1800 томів вона налічує,10 обвинувачених на даний момент, 887 потерпілих цивільних осіб, 132 правоохоронці потерпілі. Відповідно 67 вбитих цивільних осіб та 9 правоохоронців. Кодове слово цієї справи „високопосадовці“, але насправді — це справа про росію, громадян росії, навіть російську мову, подвійних зрадників та сліпих снайперів”, — розповів Яблонський.

Деталі

Яблонський зазначив, що справа стосується лише трьох днів, й 67 вбивств.

“Але для її детального розслідування необхідно звернутися та почати її з 21 листопада 2013 року, коли президент янукович, уряд відмовився від підписання угоди про асоціацію”, — сказав Яблонський.

Доповнення

Державне бюро розслідувань завершило розслідування щодо найбільшої справи Майдану. Перед судом постане експрезидент України Віктор Янукович та весь тодішній силовий блок за розстріл “Небесної сотні”.