В Україні “рятують” цінову стабільність на курятину, молоко, хліб та борошно

В Україні “рятують” цінову стабільність на курятину, молоко, хліб та борошно

Київ  •  УНН

4 січня 2022, 11:59 • 18200 перегляди

КИЇВ. 4 січня. УНН. Стрімке зростання цін на енергоносії викликало занепокоєння виробників продуктів харчування, які заявили не лише про відповідне зростання цін на продукти, а й цілком вирогідний колапс у сфері продоволства. Утім, у ситуацію оперативно втрутилось Мінагрополітики і підписало меморандум з виробниками соціально значущих товарів, пише УНН.

У своєму Facebook міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко повідомив, що для виробників продуктів встановлені граничні націнки на газ.

Цитата:

“Впродовж останніх тижнів ми вели активний діалог із виробниками вітчизняної продукції. Сьогодні (31 грудня) підписано Меморандум з представниками асоціацій, які виробляють товари, що мають істотну соціальну значущість. Це насамперед виробники хліба, борошна, молочної продукції, олії соняшникової, яєць та курятини.

Для збереження цінової стабільності на такі товари, за рішенням уряду та Президента України, була напрацьована дорожня карта підтримки ключових галузей харчової промисловості”, — повідомив він.

Лещенко додав, що підписання меморандуму є свідченням наявності взаєморозуміння між державою та бізнесом.

“Ми об’єднали зусилля, аби створити сприятливі умови для виробників із метою стабілізації ціни на природний газ власного видобутку на засадах законності, прозорості, чесної конкуренції та соціальної відповідальності”, — додав він.

Також міністр поінформував, що документом визначено оптимальний граничний рівень постачальницько-збутової надбавки до ціни природного газу власного видобутку. Він становитиме на рівні не більше ніж 25% для задоволення потреб суб’єктів господарювання, основним видом діяльності яких є виробництво соціально важливих продовольчих товарів.

“У питанні продуктів харчування має зберігатися баланс — це продовольча безпека, відсутність дефіциту, стабілізація цін ринковими інструментами, підтримка національного товаровиробника харчової продукції в період значних коливань на енергоресурси”, — резюмував Лещенко.

До слова

В Україні очікують зростання споживання курятини, яка залишатиметься найдешевшим і корисним видом м’яса.