Шмигаль про інвентаризацію сільськогосподарських угідь: 23% земель досі не внесені до кадастру

Шмигаль про інвентаризацію сільськогосподарських угідь: 23% земель досі не внесені до кадастру

Київ  •  УНН

20 серпня 2024, 16:28  •  21184 перегляди

Read in English

Прем'єр-міністр Шмигаль повідомив про підписання меморандуму для прискорення інвентаризації сільгоспугідь. 23% земель не внесені до кадастру, що призводить до втрати 28 млрд грн щорічних надходжень до місцевих бюджетів.

Під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, яке відбулась 20 серпня, прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів про інвентаризацію сільськогосподарських угідь. Про це пише УНН з посиланням на ОПУ.

Деталі

Зазначається, що під час виступу у Кропивницькому Шмигаль поінформував про підготовку енергетичної системи до зими, зокрема про виділення додаткових коштів на розбудову потужностей та посилення захисту енергооб’єктів від російських атак.

Окрему увагу очільник уряду приділив інвентаризації сільськогосподарських угідь.

23% земель не внесені до кадастру. Сьогодні підписуємо меморандум для прискорення цього процесу. Це буде спільна робота центру та регіонів. Усі землі мають бути внесені до кадастру, завдяки чому потенційні додаткові щорічні надходження до місцевих бюджетів становитимуть майже 28 мільярдів гривень

- заявив Шмигаль. 

Україна планує реанімувати інвентаризацію недобудів і довгобудів, призупинену вторгненням рф25 січня 2024, 16:28 • 24797 переглядiв