Опитування від консерваторів показує лідерство Камали Гарріс над Трампом у ключовому штаті

Опитування від консерваторів показує лідерство Камали Гарріс над Трампом у ключовому штаті

Київ  •  УНН

18 серпня 2024, 18:43  •  15019 перегляди

Read in English

Нове опитування Rasmussen показує лідерство Камали Гарріс над Дональдом Трампом у ключовому штаті Мічиган. У двобої Гарріс підтримують 48% виборців, Трампа - 47%, а з урахуванням третіх партій перевага Гарріс зростає до 3%.

Нове опитування від консервативної компанії Rasmussen Reports показує, що віцепрезидентка Камала Гарріс випереджає колишнього президента Дональда Трампа в Мічигані, передає УНН.

Деталі

Після рішення президента Джо Байдена вийти з президентської гонки 21 липня та підтримати свою віцепрезидентку, Гарріс, позиції Демократичної партії в опитуваннях значно зміцнилися. Гарріс, яка тепер офіційно є кандидатом від Демократів, випереджає Трампа, республіканського кандидата, у багатьох загальнонаціональних та в деяких ключових штатах, де Байден зазвичай відставав.

Опитування в Мічигані

Згідно з новим опитуванням Rasmussen, яке проводилось з 13 по 17 серпня, Гарріс трохи випереджає Трампа на 1 відсоток у двобої: 48 відсотків мешканців Мічигану підтримують віцепрезидентку, тоді як 47 відсотків підтримують колишнього президента.

Перевага Гарріс збільшується до трьох відсотків, коли до опитування включають кандидатів від третіх партій. У такому випадку Гарріс підтримує 47 відсотків опитаних, а Трампа – 44 відсотки. Кандидати від Партії зелених Джилл Стайн, Лібертаріанської партії Чейз Олівер та незалежний кандидат Корнел Вест отримують по 1 відсотку підтримки. Опитування охопило 1,093 ймовірних виборців штату Мічиган.

Мічиган вважається ключовим штатом, який може визначити переможця на виборах у Колегії виборців. Трамп здобув незначну перемогу в Мічигані у 2016 році, але Байден повернув штат Демократам у 2020 році. До перемоги Трампа у 2016 році Мічиган не голосував за республіканців з 1988 року.

Опитування в Пенсильванії

Варто зазначити, що інше нове опитування від Rasmussen у Пенсильванії, проведене на тих самих датах, показує напружену боротьбу. У цьому опитуванні Трамп випереджає Гарріс на 1 відсоток у двобої. Проте, коли враховують кандидатів від третіх партій, Гарріс випереджає Трампа на 1 відсоток.

Трамп має 47 відсотків підтримки у Пенсильванії, а Гарріс – 46 відсотків. При включенні незалежних кандидатів Гарріс залишається на рівні 46 відсотків, тоді як Трамп втрачає 2 відсотки, опускаючись до 45 відсотків. Опитування охопило 1,312 ймовірних виборців Пенсильванії.

Подібно до Мічигану, Пенсильванія голосувала за Трампа у 2016 році, а потім повернулася до Байдена у 2020 році. До перемоги Трампа штат не голосував за республіканців з 1988 року.

Середні показники опитувань

У середньому Гарріс випереджає Трампа в Мічигані та Пенсильванії. Відповідно до аналізу опитувань від ABC News на сайті FiveThirtyEight, Гарріс випереджає Трампа на 2,6 відсотка в Мічигані та приблизно на 1,4 відсотка в Пенсильванії.

У Мічигані Гарріс має в середньому 45,9 відсотка підтримки порівняно з 43,3 відсотка у Трампа, згідно з даними FiveThirtyEight. У Пенсильванії Демократка отримує 46,1 відсотка, тоді як Трамп має 44,7 відсотка.

Незалежний бюлетень "Silver Bulletin", створений Нейтом Сільвером, засновником FiveThirtyEight, який минулого року покинув ABC, показує, що в середньому Гарріс має 46 відсотків підтримки порівняно з 43,1 відсотка у Трампа в Мічигані. У Пенсильванії середній показник Гарріс становить 46,2 відсотка, а Трампа – 44,7 відсотка.

Трамп відкидає ці результати опитувань, заявляючи минулого тижня, що він "лідирує значно". На пресконференції у четвер він також згадав 2016 рік, коли багато опитувань показували його відставання від демократичної суперниці Гілларі Клінтон. Трамп зрештою здобув незначну перемогу в Колегії виборців, хоча програв у загальному голосуванні.

Newsweek звернувся до штабів Трампа та Гарріс за коментарями електронною поштою у неділю.

Байден і Гарріс вперше публічно виступили разом після заміни кандидата в президенти від демократів16 серпня 2024, 06:49 • 15478 переглядiв