Міноборони співпрацює з НАТО і США для  посилення антикорупційних заходів

Міноборони співпрацює з НАТО і США для посилення антикорупційних заходів

Київ  •  УНН

19 липня 2024, 15:36  •  25601 перегляди

Read in English

Заступник міністра оборони України провів зустріч з представниками НАТО щодо оцінки внутрішнього аудиту та антикорупційних заходів. За II квартал 2024 року проведено 174 контрольних заходи та попереджено збитки на 77,94 млн грн.

Заступник міністра оборони України Юрій Джигир провів робочу зустріч з представниками штаб-квартири НАТО у Брюсселі та Офісу Генерального Інспектора Міноборони США. Сторони обговорили результати зовнішньої оцінки якості функції внутрішнього аудиту Міноборони України та заходи, спрямовані на удосконалення антикорупційної діяльності. Про це пише УНН з посиланням на Міноборони

Деталі 

Зокрема, Юрій Джигир вказав на основні напрямки роботи Аудиторського комітету Міноборони та обговорив результати співпраці між Службою внутрішнього аудиту і Департаментом з питань запобігання та виявлення корупції.

Спільні зусилля спрямовані на підвищення ефективності управління ресурсами, запобігання незаконного використання оборонних ресурсів та зниження корупційних ризиків.

Також тимчасово виконуючий обов'язки директора Департаменту з питань запобігання та виявлення корупції Міноборони України Полковник Сергій Степанян, розповів, що протягом другого кварталу 2024 року проведено 174 контрольних заходи та 164 антикорупційні перевірки.

Розкрадання 138 млн грн на потреби ЗСУ: по Україні провели десятки обшуків, підозри отримали 30 службовців19 липня 2024, 10:27 • 19734 перегляди

За його словами, до правоохоронних органів було направлено 43 провадження щодо можливих корупційних правопорушень, що дозволило попередити збитки державі на суму 77,94 млн грн.

Посилення превентивних заходів для запобігання корупційним ризикам є одним із пріоритетів Міністерства оборони. Співпраця Аудиторського комітету Міноборони з Департаментами внутрішнього аудиту та з питань запобігання та виявлення корупції забезпечує дотримання принципів доброчесності, ефективності та законності при використанні оборонних ресурсів

- заявив голова Аудиторського комітету МОУ Юрій Джигир.

У Міноборони наголошують, що ця зустріч стала ще одним кроком міністерства у тісній співпраці з міжнародними партнерами для забезпечення прозорості та ефективності в оборонному секторі.

Нагадаємо 

Міністерство оборони України у співпраці з Бюро економічної безпеки протидіятиме корупції у сфері оборони.