Дайте Україні шанс на мир -  прем'єр Італії Драгі

Дайте Україні шанс на мир - прем'єр Італії Драгі

Київ  •  УНН

11 травня 2022, 18:25  •  193444 перегляди

КИЇВ. 11 травня. УНН. Сполученим Штатам та Європі необхідно працювати з росією та Україною, щоб покласти край війні та укласти мирну угоду, заявив у середу прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі. Про це УНН пише з посиланням на Reuters.

Деталі

Виступаючи наступного дня після зустрічі з президентом США Джо Байденом, Драгі сказав, що росія, яка вторглася в Україну в лютому, показала, що вона не є непереможною, і життєво важливо шукати шляхи припинення 11-тижневої війни.

"Ми домовилися, що маємо продовжувати підтримувати Україну та чинити тиск на Москву, але також почати запитувати, як будувати світ", — сказав Драгі журналістам, додавши, що США дуже важливо вести прямі переговори з росією.

При цьому він наголосив, що ніхто не повинен намагатися нав'язати Україні мир.

"Це був би рецепт катастрофи", - зауважив він.

"Спочатку це була війна, в якій думали, що є Голіаф і Давид… Тепер Голіафа виразно більше немає, — сказав Драгі. - Те, що здавалося непереможною силою на полі бою... виявилося вона не є непереможною силою", - сказав він про росію.

Заклик Драгі до мирних переговорів під час його зустрічей у Вашингтоні досі не був підтриманий США.

Зустрічаючи Байдена у вівторок, Драгі сказав, що Італія та Європа хочуть "покласти край цим масовим вбивствам, цьому насильству, цій бійні". Він також закликав президента США поговорити зі своїм російським колегою путіним.

Додамо

Італія відправила не надто багато зброї в Україну, але партнери по коаліції чинять тиск на Драгі, вимагаючи призупинити постачання і натомість зосередити зусилля на припиненні бойових дій.