Байден звинуватив ХАМАС у зґвалтуванні та каліцтві жінок під час нападів на Ізраїль

Байден звинуватив ХАМАС у зґвалтуванні та каліцтві жінок під час нападів на Ізраїль

Київ  •  УНН

6 грудня 2023, 10:37  •  29819 перегляди

Read in English

Президент США Байден звинувачує ХАМАС у "неймовірній жорстокості" щодо жінок, включаючи зґвалтування і каліцтва під час нападів на Ізраїль. ХАМАС заперечує ці звинувачення, називаючи їх дезінформацією.

Президент США Джо Байден заявив, що згідно з показом свідків, ХАМАС неодноразово ґвалтував та калічив жінок під час нападу на Ізраїль 7 жовтня. Про це повідомляє Reuters, пише УНН

Повідомлення про зґвалтування жінок — неодноразове зґвалтування — і їхні тіла понівечені ще за життя, про осквернення жіночих трупів, про те, як терористи ХАМАСу завдають стільки болю й страждань жінкам і дівчатам, скільки можливо, а потім убивають їх. Це жахливо

- сказав Байден.

Деталі

Під час свого виступу Байден сказав, що протягом останніх кількох тижнів поширювалися повідомлення про "неймовірну жорстокість" з боку терористів ХАМАС щодо жінок. У зв’язку з цим, президент США закликав міжнародні організації та громадянське суспільство засудити сексуальне насильство "без винятку".

Водночас у своєму Telegram-каналі ХАМАС заявив, що звинувачення у зґвалтуваннях це дезінформація, "спрямована на демонізацію палестинського опору".

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу також закликав міжнародну спільноту виступити проти зґвалтувань, звірств та нанесення каліцтв жінкам, які, як стверджується, мали місце 7 жовтня під час нападів бойовиків ХАМАС на Ізраїль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громадянка Німеччини, яку викрали з музичного фестивалю, загинула у полоні ХАМАС