prezydent-sohodni-sohodni-predstavyt-plan-peremohy-u-vr-shcho-vidomo

Президент сьогодні представить План перемоги у ВР: що відомо

 • 79966 переглядiв

Сьогодні, 16 жовтня, очікується, що Президент України Володимир Зеленський представить План перемоги у Верховній Раді України. УНН зібрав для вас інформацію про сам План та сьогоднішній очікуваний виступ глави держави.

"У середу 16 жовтня президент Володимир Зеленський виступить у Верховній Раді. Очевидно, зараз є лише одна причина для цього заходу - це публічне представлення Плану перемоги", - написав днями радник керівника Офісу президента Сергій Лещенко.

Наразі План вже представлений керівництву США, Німеччини, Італії, Франції та Британії.

Очікувалося, що 12 жовтня під час зустрічі у форматі "Рамштайн" Зеленський детальніше обговорить План перемоги з американським президентом Джо Байденом, але зустріч партнерів у Німеччині була скасована.

17 жовтня План перемоги уже представлений у Європейській Раді.  

Відомо, що не весь План буде представлений публічно – він містить частини. Що будуть закриті з міркувань безпеки. Ймовірно, мова йде про три секретні додатки.

Що вже відомо про План перемоги

Відомо, що одна з основних ідей Плану – він може бути реалізований без огляду на плани російського диктатора Путіна.

З інтерв’ю Зеленського  CNN, яке було записане у вересні, стало відомо, що План містить чотири основні пункти, а також п’ятий пункт, що ймовірно стосується відбудови або підтримки тривалого миру. Два пункти стосуються воєнної сфери, один – військово-політичний, а ще два – економічний та геополітичний.

Відомо також, що частиною Плану є запрошення України до НАТО. Крім того, до Плану, як стало відомо, будуть включені запити на отримання більшої кількості далекобійних ракет ATACMS та Storm Shadow. І дозвіл на їх використання для ураження військових цілей у глибині рф.

Найбільше детально з представників української влади розкривав деталі Плану Радник голови ОП Михайло Подоляк деякою мірою розкрив деталі кожного з цих пунктів:

Без огляду на те, що в голові у путіна: що відомо про План перемоги від Зеленського 24.09.24, 13:28

  • військовий пакет, який буде чітко структурований у відповідності до сьогоднішнього етапу війни й аналізу того, що відбувається у Курській області з точки зору використання вітчизняного озброєння;
  • патетичний примус Росії, який полягає у тому, що Україна самостійно обирає свою роль у глобальному політичному процесі й має право бути членом будь-якого альянсу. Вимоги якихось третіх країн не повинні впливати на думку інших;
  • економічний стимул, щоб змусити Росію адекватно сприймати реальність. Це стосується нарощування суттєвих інвестицій у військове виробництво на території України, а також аудит санкцій, які працюють проти країни-терориста;
  • дипломатичний тиск на Росію. Цей крок є окремою темою, оскільки потребує роботи із країнами нейтрального поясу, які не усвідомлюють, що Росія руйнує міжнародне право в рамках якого вони й можуть домінувати та мати можливість формувати інші альянси.

Популярні

Новини по темі

Миколаївщина зазнала ворожих атак: пошкоджено будинки

 • 13130 переглядiв