$42.180.00
49.230.00
Графіки відключень електроенергії

Як вибирати курятину, щоб не нарватися на фальсифікат

Київ • УНН

 • 5701 перегляди

КИЇВ. 31 травня. УНН. В Україні близько 40% м'яса на прилавках - фальсифікат і неякісна продукція. Для курятини, яка через ціни традиційно користується популярністю, найчастіше порушення стосуються: використання антибіотиків у великих кількостях, повторної заморозки продукції, порушення термінів зберігання. Про це повідомляє Обозреватель, передає УНН.

Як вибирати курятину, щоб не нарватися на фальсифікат

Цитата

"Щоб правильно вибрати м'ясо, потрібно звернути увагу на упаковку, а також уважно розглянути саму продукцію. Є два типи класифікації тушок птиці та їх частин - А і Б, пояснюють в Госпотребслужбе. Відповідно до класифікації, м'ясо повинно бути: чистим (без бруду і крові), без стороннього запаху, без серйозних ударів і поламаних кісток. Упаковка ціла, без пошкоджень", - пише видання.

Детальніше

В Україні близько 40% м'яса - неякісна продукція і фальсифікат, говорить декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування Лариса Баль-Прилипко.

"Термін зберігання м'яса в холодильнику при температурі від 0 до 4 градусів становить від 1 до 3 діб. Якщо м'ясо в вакуумі, термін зберігання може тривати до 5 діб. Але ніяк не більше", - пояснила професор.

Зустрічається також і фальсифікат, розповіла експерт з питань захисту прав споживачів "Споживчий довіра" Олена Куликова.

За її словами, в Україні фальсифікат м'яса зводиться до того, що при покупці один вид товару видають за інший. Під виглядом свіжого м'яса продають разморожену продукцію, а замість балику по його ціні реалізують інші частини туші.

"Коли ми говоримо про вибір м'яса, то наполягаємо, що краще його купувати в супермаркетах. Там теж бувають порушення, але все-таки супермаркети несуть відповідальність за якість продукції: беруть сировину офіційно у заводчика, мають документи, що підтверджують якість та безпеку. Як правило, супермаркети працюють з великими господарствами і є ланцюжок простежуваності. А у великого виробника, в свою чергу, є репутаційні ризики. Ринкову ж продукцію в нинішніх умовах я ставлю під великий сумнів", - резюмувала вона.

Доповнення

Український виробник курятини "Наша Ряба" єдиний в Україні, хто пройшов незалежний тест, де довів відсутність антибіотиків в своїй продукції.