Уряд схвалив запуск електронного Містобудівного кадастру: коли він запрацює

Уряд схвалив запуск електронного Містобудівного кадастру: коли він запрацює

Київ  •  УНН

13 серпня 2024, 11:55  •  15155 перегляди

Read in English

Кабмін затвердив постанову про запуск електронного Містобудівного кадастру на державному рівні. Система почне працювати через місяць після набуття чинності постанови, що сприятиме прозорості та пришвидшенню процесів будівництва.

Кабмін ухвалив постанову про запуск електронного Містобудівного кадастру на державному рівні. Він запрацює через місяць, після того, як постанова набуде чинності. Про це повідомили в Мінцифрі, передає УНН.

Продовжуємо цифровізувати будівництво. Вже скоро вся взаємодія з містобудівною документацією відбуватиметься в єдиній електронній системі - Містобудівному кадастрі на державному рівні. Він запрацює через місяць, після того, як постанова набуде чинності

- йдеться у повідомленні Мінцифри у Telegram.

У Мінцифри вказали, що раніше кадастри існували тільки в деяких органах місцевого самоврядування. Крім того, більшість містобудівної документації була в паперовому вигляді. Документи губили, підробляли чи гальмували їх розгляд заради хабарів.

Із запуском електронного кадастру вся містобудівна інформація, документи та процедури їх погодження будуть в електронній системі.

У Мінцифри вважають, що це допоможе пришвидшити процеси будівництва та розбудови інфраструктури. А також сприятиме підвищенню прозорості й захисту сфери від махінацій.

Нагадаємо 

 У червні минулого року уряд створив Міжвідомчу робочу групу з антикорупційних цифрових інструментів. За антикорупційною програмою група планує запустити до 2025 року 63 цифрових продукти.