Свинина, шоколад, алкоголь: вчені назвали продукти-супутники мігрені
Київ • УНН
КИЇВ. 20 липня. УНН. Вчені Американського інституту неврології склали список харчових тригерів мігрені, передає УНН з посиланням на neurokc.com
Зокрема, мова йде про шоколад, через наявність в ньому кофеїну.
Тригером мігрені можуть також бути і молочні продукти, а саме: сир чеддер, блакитний сир і інші сири з пліснявою.
Також розвиток нападів мігрені може спровокувати жирна смажена їжа - продукти зі свинини, такі як бекон і свинячі відбивні - вони є харчовим тригером мігрені для багатьох людей.
Продуктами-супутниками мігрені можуть бути чай, кава і газовані напої. Так, кофеїн в малих дозах здатний вгамувати головний біль, у великих - спровокувати.
До переліку продуктів, що провокують мігрені, також входять:
- алкогольні напої: найсильніші головні болі виникають через червоні вина або різні кольорові алкогольні напої;
- горіхи, особливо арахіс;
- овочі, особливо - квасоля;
- авокадо:
- випічка.
По темі
Всесвітня організація охорони здоров'я повідомляє про дані, які встановлюють зв'язок між споживанням червоного м'яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров'я рекомендують обмежити вживання в їжу м'ясної продукції і червоного м'яса, оскільки з ними пов'язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.
МОЗ України радить українцям обмежити споживання червоного м'яса до 500 грам в тиждень.
Довідка
Червоне м'ясо - всі види м'яса (м'язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.