рф використовує американських інфлюенсерів для антиукраїнської пропаганди

рф використовує американських інфлюенсерів для антиукраїнської пропаганди

Київ  •  УНН

19 жовтня 2024, 21:41  •  10623 перегляди

Серіал "Зеленський без маски" поширює ворожий наратив про війну в Україні. Розслідування виявило, що деякі відомі особи, які просували серіал, не знали про його зв'язки з рф.

Країна-терорист використовує американських інфлюенсерів для антиукраїнської пропаганди. Про це повідомляє AP, передає УНН.

Деталі

Зокрема, серіал "Зеленський без маски", створений самопроголошеним незалежним журналістом Беном Сванном містить жорстку критику президента України Володимира Зеленського і підтримує ворожий наратив про війну в Україні.

Сванн пропагував теорії змови та обіцяв "розкрити темну правду" про Зеленського. З моменту виходу серіалу у квітні, коли Конгрес США обговорював військову допомогу Україні, він здобув підтримку консервативних лідерів у соціальних мережах, таких як Дональд Трамп-молодший.

Розслідування показало, що низка відомих осіб, які просували серіал, були шоковані дізнавшись про його зв'язки з ворожою країною. Деякі представники цифрового маркетингу визнали, що отримували оплату за просування цього контенту.

Експерти з дезінформації висловили занепокоєння, що серіал і його поширення відображають широке вплив російських поглядів у соціальних мережах. Вони зазначили, що ця ситуація підкреслює нестачу прозорості у фінансуванні політичних кампаній в онлайн-просторі.

Офіційні особи США зазначають, що країна-терорист використовує такі кампанії для підриву України, впливу на президентські вибори в США та посилення розбрату серед західних країн.

російська пропаганда намагається дискредитувати процес мобілізації в Україні - ЦПД1 квітня 2024, 11:52 • 22283 перегляди